zaterdag 3 maart 2012

Ga voor het één heen en kom met veel te veel het ander thuis

Zo ga je heen voor wat kleertjes voor je dochter, heb je een praatje met de eigenaresse en heb je voor amper een week later een boeking voor een workshop zeep gieten. Alleen, hoe doen we dat met 7 man, rond één gasfornuis? Ik vond een elektrische kookplaat een goed idee en had laatst eentje gezien bij de kringloop in Wieringerwerf. Dus wij daar heen.

Aangekomen had ik binnen no-time mijn handjes vol. 2 oude sierlijke mondharmonica's die (alweer) wat TLC nodig hebben. Hier komt dus later een voor en na van. Maar ook een mooie rieten magazinemand voor mn plaidje. Een echte retro Fisher Price muziek tv die het nog hartstikke goed doet ook!


Dit lieve stel hebben hun pyjama al aan, nu alleen hun gebed nog voor het slapen gaan:


Ik vond dit draadmandje toch wel erg grappig voor de paas:


Deze 4 mokken met silhouette(wel ergens anders vandaan) schreeuwden al naar mij voordat ik ze al zag. Puntgaaf en nooit gebruikt, van Epiag (Tsjechisch porselein)
Deze broodplank met de tekst "geef ons heden ons dagelijks brood" is wel zo leuk om een hoekje mee te maken...


Bijvoorbeeld met dit celluloid kindergebedenboekje uit 1924 en rozenkransje.Ook dit "tinnen" suikerpotje, die maar een paar euro kostte! Deze bleek na thuiskomst op het internet geen tin te wezen. Op de onderkant staat Southington Co quadruple plate, wat dus betekent dat deze uit eind jaren 1800 komt en sterling silver is.
Deze glascijfers of koffiecijfers zijn van Gero. Deze werden gebruikt in de jaren 20 om bij te houden welk kopje/glas bij welke persoon hoorde. Ik heb hem van de week binnengekregen. Kunst en Kitsch heeft hier op 24 april 2011 aandacht aan besteedt. Sorry voor de slechte foto!
Dit oude zakspiegeltje van Coca-cola vond ik ook zo'n leuke afbeelding hebben en voor 50 cent kon ik die niet laten liggen... Ook nog in mooie staat voor iets uit de jaren 70!Dit doosje had ik van de week van de eigenaresse gekregen. Deze komt bij de juwelier vandaan; hierin heeft iets van een bedeltje of oorbelletjes gezeten. Veel leuker dan die plastic doosjes van tegenwoordig toch? Hier ga ik nog een tijdje van genieten.
Als laatste nog een foto van de opgekalefaterde beursje/avondtasje. Deze schijnt toch van zilver te wezen (Mijn man wijst mij erop dat dit wezen West-Fries is. LOL). De knoopjes onderaan wijzen op Zeeuwse afkomst. Ik ben benieuwd. Iemand een idee uit welke periode deze misschien komt?Hebben jullie interesse in één van deze spulletjes? Stuur mij dan een berichtje
Fijn weekend voor de rest nog!

Liefs Ryanne

4 opmerkingen:

 1. Wat een geweldig vondsten heb je gedaan! Vooral de koffiecijfers zijn uniek!
  Groetjes van Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan me voorstellen dat je hier heel blij mee bent, want het zijn prachtige spullen!

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke aanwinsten...ook voor mij de cijfers.....prachtig....maar je bekers vind ik ook leuk!!!!
  Fijn weekend & lieve groetjes,
  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow wat een aankopen! Ik vind het bakje voor de sieraden vooral erg mooi, waarom zijn die er inderdaad nu niet meer? En haha, ik wilde al wat zeggen van je 'wezen' dat is inderdaad behoorlijk West-Fries! ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie!

Thank you for your comment!